Leerschool

Het leerschool-project bestaat vooral uit het delen van tijd, kennis & kunde. Dit kan op allerlei fronten zijn. Op basis van tijdelijke en langdurige uitzending werken mensen met hart en passie voor de lokale bevolking ter plaatse om het project Kumi Hospital AgroPark tot een succes te maken.

Ouke en Hanneke Dijkstra hebben 4 jaar de boerderij draaiende gehouden en de bakkerij opgestart en zoveel mogelijk kennis overgedragen aan de lokale bevolking.

Op dit moment wordt de boerderij geleid door Sikko Seisma, een nuchtere Friese boer, die met verve al zijn kennis en kunde inzet en medewerkers ter plaatse de kneepjes van het vak leert.

In aanloop naar het opzetten van een Garage Service Punt, mede mogelijk gemaakt door Nissan, zijn we gestart met een leerschool. Hiervoor is Sjaak Meertens naar Uganda afgereisd voor onbepaalde tijd. Sjaak is onder andere een gekwalificeerde natuurkunde leraar en heeft veel ervaring op gebied van techniek en het aansturen van projecten.

Zijn werkzaamheden bestaan uit het starten en beheren van een autogarage, waarbij hij jonge Ugandezen traint in technische en organisatorische vaardigheden, alsook in het creëren van bewustzijn in milieu verantwoorde (technische / chemische) afvalverwerking.