Rietveld Foundation

Kennis is er om gedeeld te worden. Bij Rietveld Foundation geloven we erin dat wij met onze kennis een steentje kunnen bijdragen aan bedrijven die een duwtje in de rug nodig hebben. Wij zetten ons daarom samen met andere organisaties in om de landbouw en economie in Uganda te stimuleren, met als doel om welvaart te genereren. Geen adhoc oplossingen, maar met een visie en strategie armoede bestrijden en een stabiel inkomen ontwikkelen. In het kader van deze samenwerking wordt er geïnvesteerd in landbouw projecten. Één van onze projecten is het Kumi Hospital AgroPark, waarmee we uiteindelijk ondervoeding willen bestrijden. Ondervoeding is namelijk één van de grootste oorzaken van gezondheidsproblemen. Uiteraard hebben wij hierbij geen winstoogmerk.

De foundation

Gezien het feit dat onze wieg in het (rijke) westen heeft gestaan en wij gezegend zijn met goede educatie vindt Rietveld dat wij vanuit de overvloed waarin wij leven de morele verplichting hebben om te zien naar die mensen die dit niet hebben.

Ontstaan

De Rietveld Foundation is opgericht naar aanleiding van een toenadering van een NGO (Non Goverment Organization) voor gelddonatie. De hulporganisatie verwachtte elk jaar een forse zakelijke bijdrage en zou dit geld wel ergens besteden waar men dacht dat dit nodig was. Rietveld kon zich hier niet in vinden. En vond dat het wel wat commerciëler mocht.

De uitgangspunten

De Rietveld Foundation ondersteunt kansrijke initiatieven die zelfredzaamheid vergroten met Educatie als uitgangspunt, zodat men leert op eigen benen te staan. Waardoor mensen vervolgens een bijdrage leveren aan een sterke gemeenschap.