Yoghurt Fabriek

Een deel van de geproduceerde melk wordt gebruikt voor de productie van yoghurt. Yoghurt verkoopt goed en is minder vatbaar voor bederf. De verkoopmedewerker rijdt rond op een fiets en een motor met isolatiedoos. Klanten van yoghurt zijn momenteel allemaal individuen.

Verkoopeenheden zijn zakken van 200 ml, geprijsd op 500 Sh. en 400 ml bij 1000 Sh. De liter verkoopprijs van yoghurt is 2500 Sh. en dit is twee keer de verkoopprijs van onbewerkte melk. Er is geen branding en dat belemmert de verkoop aan supermarkten en kleine winkels. De melk wordt verwarmd en vervolgens naar de bakkerij getransporteerd om verder te worden verwerkt door cultuur en suiker toe te voegen, een tijdje te laten werken en vervolgens in plastic zakken te verpakken.

Om de kwaliteitscontrole te verbeteren en de hoeveelheid bedorven yoghurt te verminderen, zijn we van plan om een yoghurtfabriek te bouwen, met alle tools die nodig zijn om de cultuur nauwkeurig te meten. In het gebouw dat gaat komen, voegen we de bakkerij samen met de yoghurtfabriek onder één dak. Zie onderstaand filmpje. Ons doel is om onze productie en verpakking efficiënter aan te pakken en daardoor onze verkoop aan de lokale bevolking, bij supermarkten en kleine winkels te vergroten.

Donaties voor dit project zijn meer dan welkom.

Indruk van de Yoghurtfabriek inclusief bakkerij


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10