Yoghurt Fabriek

Een deel van de geproduceerde melk wordt gebruikt voor de productie van yoghurt. Yoghurt verkoopt goed en is minder vatbaar voor bederf. De verkoopmedewerker rijdt rond op een fiets en een motor met isolatiedoos. Klanten van yoghurt zijn momenteel allemaal individuen.

Verkoopeenheden zijn zakken van 200 ml, geprijsd op 500 Sh. en 400 ml bij 1000 Sh. De liter verkoopprijs van yoghurt is 2500 Sh. en dit is twee keer de verkoopprijs van onbewerkte melk. Er is geen branding en dat belemmert de verkoop aan supermarkten en kleine winkels. De melk wordt verwarmd en vervolgens naar de bakkerij getransporteerd om verder te worden verwerkt door cultuur en suiker toe te voegen, een tijdje te laten werken en vervolgens in plastic zakken te verpakken.

Om de kwaliteitscontrole te verbeteren en de hoeveelheid bedorven yoghurt te verminderen, zijn we van plan om een echte yoghurtfabriek te bouwen, met alle tools die nodig zijn om de cultuur nauwkeurig te meten. Ons doel is om de productie, verpakking en verkoop aan verkooppunten bij supermarkten en kleine winkels te vergroten.

Donaties voor dit project zijn meer dan welkom.