Leerschool

Het leerschool-project bestaat vooral uit het delen van tijd, kennis & kunde. Dit kan op allerlei fronten zijn. Op basis van tijdelijke en langdurige uitzending werken mensen met hart en ziel ter plaatse om het project Kumi Hospital AgroPark tot een succes te maken.

Ouke en Hanneke Dijkstra hebben bijvoorbeeld 4 jaar de boerderij draaiende gehouden, de bakkerij opgestart en zoveel mogelijk kennis overgedragen aan de lokale bevolking.

Op dit moment wordt de boerderij geleid door Sikko Seisma, een nuchtere Friese boer, die met verve al zijn kennis en kunde inzet om medewerkers ter plaatse de kneepjes van het vak te leren.

In aanloop naar het opzetten van een Garage Service Punt, mede mogelijk gemaakt door Nissan, starten we met een leerschool. Onder andere hiervoor is Sjaak Meertens naar Uganda afgereisd voor onbepaalde tijd. Sjaak is zowel een gekwalificeerde natuurkunde leraar als werktuigkundig ingenieur met werkervaring op gebied van techniek en het aansturen van projecten in Zuid Afrika en Ethiopië.

Zijn focus, naast zijn organisatorische en administratieve werkzaamheden voor gehele project, ligt op het starten en beheren van een autogarage, waarbij hij (jonge) Ugandezen traint in technische en organisatorische vaardigheden, alsook in het creëren van bewustzijn in milieu-verantwoorde (technische / chemische) afvalverwerking.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10