Noodhulp & Mensenwerk

Lieve mensen,

Ook voor Noodhulp & Mensenwerk is Rietveld Foundation inzetbaar. Dit kan variëren van projecten dicht bij huis als verder weg. We kijken graag mee naar oplossingen en het bevorderen van de zelfredzaamheid in de samenleving.

Situatie Oekraïne

Op dit moment is Rietveld Foundation begaan met de mensen die betrokken zijn bij de oorlog die wordt gevoerd in Oekraïne. Er is al een transport van hulpgoederen naar Moldavië geweest en er zijn vluchtelingen mee terug gebracht vanuit Roemenië naar Nederland. Dit gebeurde in samenwerking met het Leger des Heils en Christenen voor Israël. We hebben zelf de verhalen uit eerste hand mogen ervaren en we zetten ons graag in voor extra hulp.

We zijn betrokken bij kerken in Moldavië en in Roemenië die zich inzetten om mensen op te vangen, eten te geven en te helpen met papieren en registraties, zodat ze verder op weg geholpen kunnen worden. Velen leven in de hoop dat de oorlog maar een paar weken zal duren en ze snel weer terug kunnen naar hun eigen huis en familie. We hoorden recent dat zo’n 5000 mensen per uur het Oekraïense grensgebied van Moldavië en ook naar Roemenië de grens over komen. Met een handjevol eigendommen, een aantal familieleden of vrienden en soms wat huisdieren, zijn de mensen vertrokken. Niet wetende wat de toekomst gaat brengen.

Hier enkele beelden van ons bezoek aan Roemenië:

    

     

We hebben in overleg met Nicu (voorganger van de Stop Church in het dorpje Suceava – Noord – Roemenië) besloten dat we de komende vier weken hen ondersteunen op het gebied van voedsel. Wekelijks kunnen zij zo’n 150 mensen te eten geven voor 2000 euro. We hebben zelf vanzelfsprekend hiervoor de aftrap geven en we zouden het geweldig vinden als u/jij/jullie ook meedoen.

Laten we met elkaar de hoop van deze mensen hoog houden en hen liefde, steun en kracht geven deze situatie te overleven. U kunt via onderstaande rekening doneren en wij zorgen dat het direct bij de juiste mensen terecht komt.

Doe mee en doneer uw bijdrage:
Stichting Rietveld Foundation
P.G. Rietveld
NL84RABO 0323 3607 50
Onder vermelding van Oekraïne

Deel gerust onze missie met uw eigen netwerk, vrienden en kennissen!

Alvast onze hartelijk dank.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10