Nieuws

Op deze pagina zullen we u op de hoogte gaan houden van vorderingen en nieuwsitems over onze projecten, alsmede verslag doen van werkbezoeken.

29 februari 2024

Bezoek Pleun & Martine – Februari 2024

Off we go Bij een temperatuur van 4 graden Celsius reisden we af naar Schiphol en kwamen we woensdagavond 7 februari, na een prima vlucht, aan op Entebbe airport. Een vernieuwde aankomsthal, een zwoele, warme temperatuur en de bekende Afrikaanse geuren kwamen ons meteen tegemoet. In ons favo backpackers hotel, genoten we van een ‘Nile Special’ (het lokale biertje), buiten onder de bomen met een oorverdovend geluid van kwakende kikkers en tsjirpende krekels. TIA… This Is Africa. We zijn er!
10 november 2022

CBI

CBI - Voetbalschoenen en NaaimachinesOp zaterdag 18 juni 2022 zijn er namens de Rietveld Foundation 4 trapnaaimachines overhandigd aan de kleermakerstraining van CBI in Aterai. CBI staat voor Communities beyond Imagination en is opgericht en wordt bestuurd door Charles Obore, een sportleraar van een middelbare school in het nabijgelegen Kumi, een stadje met 40.000 inwoners in het oosten van Uganda.CBI heeft als doelstelling het verbeteren van de positie en het zelfvertrouwen van meisjes. Vooral door culturele patronen is het gevoel van eigenwaarde bij vrouwen en meisjes laag. Tradities schrijven voor dat ze vooral dienstbaar moeten zijn aan hun man en dat ze er verder niet zo toe doen. Terwijl de plattelandseconomie drijft op de inspanningen van vrouwen. Vooral zij bewerken het land, doen het huishouden en voeden de kinderen op.
10 november 2022

MAF

Stichting Mission Aviation Fellowship Nederland, MAFDe MAF, opgericht in 1978, is al sinds 1986 werkzaam in Oeganda. Het programma heeft vijf vliegtuigen, gestationeerd op het eigen vliegveld in Kajjansi, een plaats vlakbij de hoofdstad Kampala. Er worden hulpvluchten gedaan naar afgelegen gebieden in het noorden van Oeganda, Zuid-Soedan en Congo. O.a. andere vanwege burgeroorlogen is de infrastructuur slecht in deze landen; een onveilige reis van een dag of meer over land kost via de lucht slechts enkele uren!
5 mei 2022

Bezoek Pleun & Martine – Maart 2022

Heenreis Na een voorspoedige reis kwamen we op vrijdag 18 maart aan in Entebbe. Aangezien Pleun net ‘non-stop’ heen en weer naar Moldavië was geweest voor de hulp aan vluchtelingen uit de Oekraïne (zie elders op de website), was het weekend een mooi moment om bij te komen en te acclimatiseren.Jinja Op maandag zijn we naar Jinja gegaan, om een hotel te checken die we in de Rally als locatie gaan gebruiken (gepland in november 2022). Dinsdag werden we door Sjaak opgehaald en zijn we gedrieën richting Kumi gereden.

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10